Kozmetik Tanımı
Bir kozmetik ürün, cildin üst katmanlarına etki yaparak yüzümüzde ya da tüm vücudumuzda cildi temizleyen, koruyan, nemlendiren, besleyen ve ona hoş bir koku veren preparatlardır diye tanımlanır.
Kozmetik yasasına göre insan vücudunun epiderma, tırnaklar, kıllar, saçlar, dudaklar ve genital organlar gibi değişik dış kısımlarına, ağız ve dişlere veya mukozaya uygulanmak üzere hazırlanmıştır. Amacı veya yan amacı bu kısımları temizlemek, koku vermek ve korumak suretiyle iyi durumda muhafaza etmek, görünümünü değiştirmek, vücut kokularını düzeltmek olan, saç boyaları ve saç açıcıları da dâhil bütün preparat ve/veya maddelerdir
» Mineral yağlar ve yağlı maddeler
» Vakslar ve esterler
» Yağ asitleri
» Yağ alkolleri
» Poliglikol eter
» Diğer alkoller
» Su
» Pudralar» Yardımcı maddeler
» Emülgatörler ve stabilizatörler
» Nemlendiriciler
» Antioksidanlar
» Çözücü sağlayıcılar
» Koku maddeleri
» Boyalar ve pigmentler
Etken maddeler
» Eterik yağ ve bitki esterleri
» Pigment leke gidericiler
» İtici ve kovucu maddeler
» Silikonlar
» Güneşe karşı koruyucular
» Doymammış yağ asitleri
» Vitaminler
Kozmetik Ürünlerin Görevi
» İrritasyon
» Alerjik temas dermatiti
» Işığa duyarlılık, temas ürtiker
» Pigmentasyon
» Saç ve tırnak değişiklikleri olarak sıralanır.
» İrritasyon
» Alerjik temas dermatiti
» Işığa duyarlılık
» Temas ürtiker
EMÜLSİYONLAR
Emülsiyonların Yapısı
Emülsiyonların Cilt Üzerindeki Etkileri
» Yağlı su emülsiyonları
» Yağlı su (Y/S)
» Sulu-yağ (S/Y).
KOZMETİK ÜRETİMİNDE UYGULANAN TESTLER
Kozmetik Üretiminde Uygulanan Testler
» Dayanıklılık Testi : Hazırlanan ürünün kullanılma ve depo edilme süresince, istenilen özelliğini koruyup korumayacağının kontrolüdür.
» Kullanışlılık Testi :
» Laboratuvar Testleri :
» Salon Testleri :
» Alıcı Testler
» Satış Testleri :
» Fizyolojik Testler :
» Klinik Testler :
» Toksik Testler :» Kalite Kontrol Testleri :
» Preparat formülü
» Hammaddenin özellikleri
» İmalat teknikleri
» İmal edilmiş preparatın özellikleri
» Kontrol yöntemleri
KOZMETİK ÜRÜNLERDE GÜVENİRLİLİK VE KARARLILIK
Güvenirlilik
Kararlılık
» Çökme/ kremalaşma Çökme (sedimantasyon),
» Viskozite
» Faz dönüşmesi
» Flokülasyon,
» Koalesans,
» Ostwald damlacık
AMBALAJLAMANIN ÖNEMİ
Ambalaj
» Koruma:
» Kullanış:
» Zariflik:
Ambalajlamada Kullanılan Materyaller
» Cam:
» Metal:
» Plastik:
» Selüloz
Ambalajlama Çeşitleri
Ambalajlamanın Kontrolü
Preparatta dikkat edilecek özellikler
» Çökelti
» Renk değişikliği
» Emülsiyonlarda ayrılma
» Mikroorganizma üremesi
» Aktif madde kaybı
» Koku maddelerinde bozulmadır.
» Ambalajda dikkat edilecek özellikler
» Çatlama, balon teşkili
» Kapakların durumu
» İç ve dışa korozyondur.
Kozmetoloji Eğitimlerimiz Akademisyen Biyolog hocamız eşliğinde verilmektedir. Derslerimizin neredeyse tamamına kendi dallarında uzman hocalar tarafından eğitimler verilmekte. Bu nedenle Eğitimlerimizi Akademik olarak devam etmektedir.
Estetik Mutluluk Veren Bir Biçimlendirmedir!
2021 Tüm Haklar Saklıdır. Haldız Kurumsal Web Tasarım Hizmetleri